Over UserTopia

We worden steeds meer afhankelijk van de interactieve producten die we gebruiken in ons dagelijkse leven. Hoewel de technische mogelijkheden toenemen, wordt het gebruik ervan niet altijd makkelijker. Wat is er tegen een optimale aansluiting van deze producten op onze verwachtingen?

UserTopia gaat over dit spanningsveld tussen commercie, techniek en de gebruiker met als ideaal een wereld waarin we blindelings kunnen omgaan met de producten die we gebruiken.

Wie zit er achter UserTopia?

UserTopia is de weblog van Django Blok. Na zijn opleiding Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft is hij sinds ’98 werkzaam als bedenker en ontwerper van websites en applicaties. Zijn belangrijkste uitgangspunt hierin is altijd het genereren van een optimale user experience.

User Experience?

User Experience (UX) is de gebruikersbeleving van producten en diensten. Het domein hoeft zich niet te beperken tot websites en webapplicaties maar is ook op andere producten van toepassing. Niet alleen het product zelf draagt bij aan een de User Experience, maar ook het bedrijf erachter en de service en diensten eromheen. Uiteindelijk is het de gebruiker die de beleving ervaart.

Written by on Jan 13,2009 in: |

No Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com