Nov
05
2009

Trend: Less is More!

Tijdens een crisis is het te verwachten dat iedereen zijn adem inhoudt en een pas op de plaats maakt. Maar momenteel signaleer ik een duidelijke trend die verder gaat dan het stoppen van onnodige uitgaven: ‘Less is More‘.

‘Less is More’ staat voor terug naar de basis en de kern. Dat lijkt in eerste instantie een stap terug ten opzichte van wat we gewend waren. Maar door een betere focus op de werkelijke behoeftes van de gebruiker, krijgen we uiteindelijk betere kwaliteit, meer voldoening en meer resultaat.

Op diverse plekken in de samenleving zie ik ontwikkelingen die inspelen op de behoefte naar minder overbodige informatie en functionaliteit die beter aansluit bij de behoeften van gebruikers.

Pecha Kucha

Pecha KuchaTot voor kort wist ik nog niet wat het was, maar momenteel wordt er geen congres en seminar meer georganiseerd zonder Pecha Kucha sessie. In een Pecha Kucha sessie krijgen de deelnemers allemaal 20 sheets om hun verhaal te  presenteren. Elke sheet wordt daarbij precies 20 seconden getoond. Voor de deelnemers is dit even wennen, maar het dwingt ze wel na te denken over de kern van hun verhaal. Over het algemeen is er tijd genoeg om het idee over te brengen en zorgt het voor boeiende presentaties. En als het een keer wat minder interessant is, hoeft de toehoorder slechts 6 minuten en 40 seconden te wachten op de volgende presentatie.

iPhone Applicaties

Hyves op de iPhoneVan steeds meer websites en applicaties worden iPhone versies uitgebracht. Ten opzichte van een PC heeft een iPhone beperkte invoer en weergave mogelijkheden. Deze beperkingen dwingen de ontwikkelaars om de applicaties onder de loep te nemen en functionaliteiten te heroverwegen. Vreemd genoeg hebben de beperkte mogelijkheden van de iPhone in een groot aantal gevallen (zoals Hyves, eBay en WordPress) ervoor gezorgd dat de iPhone versies gebruiksvriendelijker zijn dan de originele applicaties. Minder functionaliteit zorgt voor betere bruikbaarheid.
Twitter

Twitter

Ik Twitter nog maar sinds kort en ben nog niet helemaal overtuigd. Maar het lijkt er wel op dat de laagdrempeligheid voor het versturen van berichtjes met weinig informatie er uiteindelijk voor zorgt dat we meer en sneller inzicht krijgen in wat er leeft in onze omgeving.

Nintendo Wii

Meer fun met Nintendo WiiDe strijd tussen de gameconsoles leek er om te gaan wie de snelste processor had met de mooiste grafische prestaties. Nintendo deed hier wijselijk niet aan mee en kwam met de Wii. De Wii heeft mindere grafische prestaties dan zijn concurrenten, maar zorgt voor meer fun bij zijn gebruikers!

Netbooks

Waar gebruiken de meeste consumenten hun computer voor? Internetten, Chatten en e-mailen. NetbooksWeinig reden dus voor de snellere processor en grotere harde schijf die ons wordt aangepraat. Asus sprong hier vorig jaar slim op in met de Asus Eee PC. Een laptop met basis specificaties voor een lage prijs. Inmiddels is in de winkels een compleet schap gereserveerd voor deze nieuwe categorie computers.

Meer voorbeelden? Ik zie ze graag als reactie.

No Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

Powered by WordPress | Theme: Aeros 2.0 by TheBuckmaker.com